4 способи надати чаю нового смаку

4 способа придать чаю новый вкус

Нам складно уявити ситуацію, в якій вам раптом набридне улюблений чай, а все інше вже перепробувано. Але саме на цей випадок припасли 4 способи надати звичному чаю нового смаку. Точніше, 4 компоненти — перевірені та доступні більшості.

1. Лаванда

Лаванда — найбільш недооцінена добавка до чаю, тому з неї й розпочнемо. Її неймовірний запах добре поєднується зі спокійним ароматом більшості сортів матча і листяного чаю. Виходить збалансований, але помірно яскравий напій. Й до того ж корисний: ефірні олії лаванди здатні не тільки проганяти моль з вашої шафи, але й патогенні мікроорганізми з вашого горла. Вона особливо корисна при респіраторних захворюваннях, хронічному тонзиліті, допомагає менше хворіти в міжсезоння, не дає інфекції з горла опуститися нижче.

Як саме її використовувати? Для всіх листових сортів правило одне — просто додати дрібку квітів під час заварювання і насолоджуватися чаєм. Залишок осяде на дно разом з заваркою. Для матча же існує один чудовий спосіб. Молоко, яке ви використовуєте для приготування матча-лате, настояти на лаванді. Для цього в 250 мл холодного молока додайте третину чайної ложки квітів лаванди й залиште настоюватися на ніч. Вранці процідіть і готуйте на цьому молоці свій чудовий лавандовий матча-лате.

2. Огірок

Огірок, як будь-який зелений овоч, добре підтримує печінку в її щоденній роботі очищення тіла від усього старого, зношеного або небезпечного, токсичного. Саме тому його варто об’єднувати саме з таким же зеленим чаєм — матча. Правда, не цілком. Радимо вам спробувати приготувати матча з огіркової водою. Для цього огірок подрібнюється в блендері до стану рідкої кашки і додається до води, в якій ви будете готувати матча. Таким чином можна спробувати приготувати і гарячий чай — напій буде безумовно корисним в будь-який час доби. Але чи смачним — це питання. Щоб поєднання огірка і зеленого матча вам гарантовано сподобалося, радимо не залишати їх на самоті і готувати холодними. Наприклад, у вигляді лимонаду з 1 огірка, соку одного лимона, 2 грамів матча і шматочків льоду.

3. Розмарин

Багато хто вважає, що не любить розмарин тільки тому, що не пробував його свіжим — тільки сушеним. Але в свіжому вигляді він добре поєднується з різними сортами матча. У деяких випадках успішно замінює м’яту в лимонадах. Але щоб вийшло напевно смачно, використовуйте його тільки для тих напоїв або десертів з матча, в яких за рецептом використовується чимало підсолоджувача або сам смак матча досить солодкий. Наприклад, матча-лате з зеленого або рожевого сорту найкраще підходить, щоб додати кілька голочок подрібненого хвойного розмарину. Він освіжає і красиво відтіняє солодкість, навіть допомагає врятувати надмірно солодкий напій або страву з порошковим чаєм. Якщо любите розмарин, можете заварювати його разом з червоним чаєм та в сухому вигляді — для гармонійнішого букету радимо використовувати й інші трави. Чебрець, ромашка, листя смородини і малини підійдуть особливо добре.

4. М’ята

М’ята — найуніверсальніший компонент з нашого списку. Її можна сміливо додавати до абсолютно будь-якого чаю, не боячись, що вийде несмачно. Якщо використовувати її акуратно, буквально по кілька листочків, то така компанія припаде до смаку будь-якому чаю. М’ята тонізує в холодному напої і зігріває в гарячому, коли тіло переживає певний цикл або мерзне через погоду. При цьому вона діє дуже дбайливо і м’яко. До чаю підходить і суха, і свіжа м’ята. Суха підходить для гарячого зимового напою з червоними сортами чаю. Свіжа — для холодних літніх напоїв. Наприклад, її можна подрібнити в блендері й додати до холодного матча-лате або лимонаду на основі зеленого матча та огірка, про який йшлося трохи вище.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.