Простий рецепт матча лате
Рецепт класичного матча лате на коров’ячому молоці.
Інгредієнти на 1 порцію:
1/2 – 1 ч. Л. матчу;
1/2 чашки молока;
гаряча вода 75-80 ° С.
Приготування:
- Додайте порошок матча в широку чашку і залийте 1/4 чашки гарячої води. Використовуючи вінчик часен, збийте суміш, щоб зробити густу зелену пасту.
- Рухи вінчиком робіть активно, в напрямку вгору-вниз. Якщо ж у вас немає вінчика, то перемішайте суміш електровінчиком. Головне, щоб готова паста була однорідною і без грудочок.
- Підготуйте молоко: закип’ятіть і остудіть його до 80°С. Густа стійка пінка – обов’язкова умова класичного латте. Рекомендуємо скористатися спеціальним пристроєм для збивання молока або френч-пресом щоб отримати піну гідної якості.
- Потім влийте в пасту матча воду, що залишилася і ретельно розмішайте.
- Налийте в чашу Чаван гаряче молоко і акуратно влийте чай матча. Можна додати мед або підсолоджувачі, прикрасити напій м’ятою, посипати ваніліном або корицею.
Насолоджуйтесь гарячим або з льодом!