Що таке рожева матча?

Что такое чай розовая матча?

Для рожевої матча немає однозначного визначення. Вона – трішечки чай, адже підходить для приготування матча-лате. І вітамінний додаток, який можна використовувати для будь-яких коктейлів, смузі, чіа-пудингів, боулів, фруктових салатів. І природний барвник, з яким випічка або десерти набувають приємного ніжно-рожевого кольору. Напевно, краще за все називати її суперфудом – універсальною за формою й наповненням їжею.

З чого зроблена рожева матча?

Рожева матча – фруктовий суперфуд. Виготовляється з популярного тропічного фрукта пітахайя або дрегонфрукт, під колючою оболонкою якого ховається яскраво-рожева, ароматна й солодка м’якоть. Іноді цей фрукт трапляється у свіжому вигляді на полицях українських магазинів. І найпарадоксальніше те, що рожева матча майже завжди виграє у порівнянні з тими фруктами, що доставляються до нашої країни.

За рідкісним винятком, процес доставки пітахайї в Україну займає більше тижня. Зібрати потрібну кількість фруктів, упакувати, доставити до аеропорту, переліт, організувати доставку країною призначення – все це займає дуже багато часу. І в кожну секунду цього часу фрукти втрачають вологу, а разом з нею – користь. А коли драконячі плоди ще й полежать на полиці тиждень, то перетворюються на красиву, смачну пустушку. Тому, якщо вам важливо отримати максимум користі зазначеного фрукта, обирайте рожеву матчу.

Як її роблять?

У загальних рисах технологія перетворення фрукта на порошок не відрізняється від тієї, що використовується у випадку із зеленим матча. Стиглі фрукти чистять, подрібнюють, «сушать» й перетирають на порошок на високій швидкості. Різниця тільки в технології сушіння. Фрукти – не листя.

Висихаючи, вони разом з вологою випаровують легкі корисні речовини, тому просто розкласти скибочки пітахайї до повного висихання не можна, інакше отримаєте таку ж яскраву й смачну пустушку. Щоб прибрати вологу, але зберегти користь, м’якоть спочатку екстра швидко заморожують у вакуумі, а після «видавлюють» лід. Потім її розморожують, подрібнюють на порошок й пакують до вакуумних пакетів.

Як виглядає й відчувається рожева матча?

Наша рожева матча дуже яскрава – насичена, майже бузкова без вкраплень іншого кольору. Текстура дуже тонка й однорідна. Аромат фруктово-пряний, який в сухому вигляді насиченіший, а в завареному – блідіший. Що стосується смаку, то найкращим його визначенням буде «екзотичний».

Справді, цей напій не схожий ні на що інше, що ви куштували раніше. Але при цьому дуже смачний! Здається, ніби полуниця, виноград, морква, персик, малина об’єдналися разом, щоб створити смак для рожевої матча. Він може здатися незвичним, але з імовірністю в 99,9% дуже вам сподобається!

Чим корисна рожева матча?

У яскравому напої міститься дуже багато поживних речовин, які допомагають легко й смачно заповнити основні потреби людського організму. Вітамін С допомагає краще працювати імунітету. Антиоксиданти захищають від передчасного старіння клітин, запобігають їхньому переродженню, знижують ризики отримати онкологічне або аутоімунне захворювання. Кальцій підтримує міцність зубів і кісток, зміцнює волосся та нігті. Магній підтримує когнітивні здібності мозку, нормалізує роботу нервової системи, покращує концентрацію. Але пам’ятайте, що рожева матча може викликати алергічні реакції, як і будь-який інший яскравий продукт. Тому пробувати її першого разу варто з обережністю, починаючи з крихітних доз. І не пригощати занадто маленьких дітей.

Як використовувати рожеву матча?

Рожеву матча не можна заварювати на воді. Але можна готувати смачний рожевий матча-лате. Також можна додавати до будь-яких солодких страв або випічки, особливо якщо ви хочете не тільки розширити смак, але й надати страві яскравого кольору. Адже рожева матча – це ще й безпечний та стійкий барвник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.