Що таке жовта матча?

Что такое желтая матча?

Що таке жовта матча?

Жовта матча – ще один фруктовий суперфуд в нашій кольоровий матча-колекції. Те, що для нас – суперфуд, для Індії (а саме звідти жовта матча родом) – цілком традиційний продукт, який носить назву Амчур й благополучно використовується для приготування доброго десятка традиційних страв, соусів. Основні її прикмети – терпко-кислий смак, насичений жовтий колір та колосальна кількість вітаміну С.

З чого готують жовту матча?

Для виготовлення жовтої матча використовують фрукт, який ви куштували з великою часткою ймовірності – манго. І зараз саме час заперечити, адже манго – насичено солодкий фрукт, а жовта матча, виходячи з речень вище, кисла. Справа в тому, що для виробництва цього суперфуду використовують недостиглі плоди, які опиняються на землі після дощу з сильним вітром. Вони вже не зелені, але ще й не дуже солодкі, щоб можна було їсти їх звичайним способом. Хоча вже накопичили достатньо поживних речовин, щоб називатися корисними.

Тому з них стали готувати особливий порошок, який в Індії називають Амчур й люблять додавати до страв й традиційних сумішевих спецій. Однак в Індії недостиглі плоди просто сушать під сонцем й перемелюють в кустарних умовах. Наша ж жовта матча зроблена в Китаї за технологією сублімації, після якої волога з фруктів видаляється, а корисні речовини залишаються. Наша жовта матча – корисніша й безпечніша версія порошку Амчур.

Як її виготовляють?

Спочатку напівдостиглі манго сублімуються, а після – повільно подрібнюють на тонкий порошок. Відразу після подрібнення продукт фасують до вакуумних пакетів, тому що в такому вигляді продукт дуже швидко вбирає вологу з навколишнього простору. І саме тому ми радимо вам зберігати жовту матча в зачинених пакетах.

На що схожа жовта матча?

Тільки за смаком важко визначити, що вихідним продуктом цього продукту є манго. Тому що смак у матча приємно-кислий, злегка терпкий з невеликою, навіть крихітною, солодкістю в післясмаку. Фруктово-кислий запах виражений слабко, а якщо додати суперфуд до страви, то й зовсім втрачається. А ось колір – просто чудовий! Яскраво-жовтий, сонячний та оптимістичний. Порівняти жовту матча зі звичними кислими продуктами не вдасться. Найбільше вона нагадує персики або абрикоси в той момент, коли їм до стиглості залишається 2-3 дні, а ви не хочете чекати й зриваєте фрукти з дерева передчасно.

Чим корисна жовта матча?

У складі екстракту манго міститься дуже багато вітаміну С – вітаміну, який є потужним антиоксидантом й підтримкою для імунітету. В аюрведі та натуропатії великі його дози використовують в якості противірусного засобу. Також жовта матчу містить багато фосфору, заліза, вітаміну А і В. Унікальне поєднання поживних компонентів, властивих цьому продукту, пояснює специфіку його корисного впливу. Так, постійне вживання жовтої матча допомагає швидко реанімувати імунітет після тривалих виснажливих хвороб. Зв’язати й очистити організм від токсинів. Захистити шкіру від надмірно раннього старіння, запустити та підтримати процеси вироблення власного колагену і еластину.

Дуже добре поєднувати вживання жовтої матча з протианемічною терапією – без вітаміну С людський організм не вміє накопичувати залізо. Під час вагітності цей продукт допомагає підтримувати лактацію. Багата клітковиною, жовта матча – справжній подарунок для мікробіома, що поліпшує травлення і підтримує його здоров’я.

Як використовувати жовту матча?

Жовту матча можна додавати до абсолютно будь-яких страв – солодких та кислих, варених або смажених, соусів чи супів. Головне – щоб вам було смачно. Також з неї можна готувати незвичайний матча-лате на будь-якому зрозумілому вам молоці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.