Як приготувати Айс Матча

Как приготовить Айс Матча

Відкрито сезон напоїв з льодом, а значить, саме час спробувати приготувати Айс Матча. Якщо в точності витримати вагу інгредієнтів, вийде напій з приємним свіжим смаком, що прекрасно очистить смакові рецептори й підтримає розплавлений мозок. На щастя, щоб приготувати матча з льодом, не потрібно мати три зірки Мішлен — все гранично просто і на рівні інгредієнтів,…

Матча-аксесуари для новачків

Матча-аксессуары для новичков

Аксесуари для приготування матча — як костюм для акваланга. Без них не вийде відчути хвалену ритуальність, увійти в певний стан й відчути різницю. В ідеальному переліку матча-фаната таких аксесуарів може бути кілька, але не всі вони потрібні людині, яка тільки збирається зробити перші кроки до пізнання дивовижного пудрового чаю. Адже немає ніякої гарантії і повної…

Перший урожай матча, і чому він такий важливий

Первый урожай матча, и почему он так важен

Коли говорять про якість зеленого матча (та й будь-якого чаю в принципі), оперують різними категоріями. Але на першому місці незмінно — дата збирання та його первинність. Саме за часом збирання будуть судити, наскільки якісний і корисний матча. Але чому він має настільки колосальне значення? Всі відповіді приховані в особливостях зростання чайних кущів: вони по-різному витрачають…

Матча в косметології

Матча в косметологии

Така доля більшості сучасних суперфудів — спочатку вони потрапляють у страви та напої, а після — в косметичні засоби. Що, до речі, не позбавлене логіки. Ми сприймаємо свою шкіру, як щось непроникне і монолітне. В реальності ж вона дуже навіть проникна, пориста і є не просто захисним шаром, а повноцінним органом. Так, шкіра не вбирає…

Чотири принципи традиційної японської чайної церемонії

Четыре принципа традиционной чайной церемонии

Чайна церемонія по-японськи — дійсно церемонія. Вона складається з ряду умовностей і дій, які необхідно виконувати в суворій послідовності. Написане вище — і правда, і ні. Тому що церемонії бувають різними: тядо (тяною, садо) — так називається класична розмірена чайна церемонія; отемае — мистецтво приготування зеленого матча і його правильної подачі; тяка — неформальні зустрічі…

4 способи надати чаю нового смаку

4 способа придать чаю новый вкус

Нам складно уявити ситуацію, в якій вам раптом набридне улюблений чай, а все інше вже перепробувано. Але саме на цей випадок припасли 4 способи надати звичному чаю нового смаку. Точніше, 4 компоненти — перевірені та доступні більшості. 1. Лаванда Лаванда — найбільш недооцінена добавка до чаю, тому з неї й розпочнемо. Її неймовірний запах добре…

Матча в кулінарії

Матча в кулинарии

Напевно, вже всі знають, що штучні харчові барвники — зло. Деякі з них — небезпечні канцерогени. Нормальне бажання здорової людини, кухаря або кондитера: шукати і використовувати натуральні барвники. Частина варіантів лежить на поверхні: куркума, буряк, сік ягід. Над іншими доводиться потрудитися. Наприклад, натуральний зелений колір отримати важко. Варіантів барвників небагато. Нам на думку спадають водорості…

Як доглядати за бамбуковим вінчиком для матча

Как ухаживать за бамбуковым венчиком

Називати бамбуковий вінчик твором мистецтва — не перебільшення. Щоб зробити таку філігранну роботу, майстер вчиться роками. Причому працює виключно ручними інструментами і здатний визначити, з яким матеріалом варто працювати, а який краще відкласти в бік. Японці часом примудряються користуватися одним вінчиком роками. Як їм це вдається? Просто вони знають нехитрі правила правильного догляду, якими ми…

Поширені помилки під час приготування матча

Ошибки при приготовлении матча

Знайомство з будь-яким новим напоєм обов’язково мине етап експериментів. Це нормально – шукати й пробувати формати, які подобаються саме вам. А щоб цей етап пройшов для всіх матча-новачків максимально безболісно, ​​опишемо основні помилки під час приготування матча. І збережемо вам чимало часу, нервів і чаю, який не відправиться до смітника. Помилка 1. Не використовувати вінчик…

Користь фіолетової матча

Польза фиолетовой матча

Фіолетова матча — це висушені і перемелені на порошок ягоди годжі. Дереза ​​звичайна, якщо використовувати ботанічну назву. Або барбарис китайський, якщо орієнтуватися на те, як називають рослину місцеві народи ареалу його зростання. Цю ягоду можна назвати новинкою. Про її корисність знають багато, але перетворення на пудру її додатково примножило. Спектр позитивних впливів фіолетової матча настільки…