Як обрати матча для кафе?

Как выбрать матча для кафе?

Отже, у вас є кафе (або інший заклад), та необхідність ввести до асортименту матча. А разом з ними – ще кілька десятків питань, відповіді на які визначають успіх нової позиції у клієнтів, та її вигідність для вас. Правда, відповіді на деякі питання все ж доведеться шукати в своєму закладі, у своєї аудиторії.

Який матча вибрати – зелений або кольоровий?

Тут орієнтуйтеся на свою аудиторію. Якщо відвідувачі час від часу цікавляться певним напоєм, його і пропонуйте. Якщо інтересу поки немає або вибірка невелика, можна піти трьома шляхами. По-перше, подивитися, що там у конкурентів. По-друге, підключити логіку. Так, зелений матча активно продається вже 3-4 роки, блакитний -1-2 роки, інші кольорові сорти – ще менше. Зрозуміло, про зелений матча чуло більше людей. По-третє, можна запитати у менеджерів нашого магазину. Ми співпрацюємо з різними закладами і можемо робити висновки про затребуваність сортів, аналізуючи замовлення.

Порада від нас: почніть з найпопулярнішого зеленого матча. Якщо побачите інтерес, пропонуйте нові сорти.

Якщо матча – зелений, то якого саме сорту?

Якби ми були в ідеальному матча-світі, без сумнівів відповіли б – Церемоніальний. Це досконалість у всьому. Але в реальному світі доводиться враховувати й інші фактори – вартість чаю, собівартість готового напою, платоспроможність клієнтів. Матча церемоніальної якості досить дорогий навіть в оптовій закупівлі. Собівартість чаю з нього буде високою. Щоб зробити таку позицію меню вигідною, необхідна висока націнка. Чи готові до неї ваші клієнти?

Порада від нас: почніть з сорту Матча Дейлі Токусен. Він оптимальний за співвідношенням ціни та якості. Смак такого чаю не розчарує клієнтів, а собівартість напою – вас. Ви можете зробити його базовим напоєм, а за бажанням додайте Матча Церемоніал – для великих поціновувачів.

Як подавати?

Матча можна готувати на воді, на молоці, додавати до десертів чи випічки. Для зеленого і блакитного видів доступні всі варіанти подачі. Для кольорових сортів – тільки два останні. Матча якого виду буде користуватися найбільшим попитом? Покаже час. А поки…

Порада від нас: для старту запропонуйте всі доступні варіанти подачі. Чай на воді готується при мінімумі аксесуарів. Матча-лате – практично так само, як і звичайний латте. Як правило, всі способи затребувані, але обов’язково аналізуйте свої показники.

Яке молоко потрібне для матча-лате?

В цілому, його можна готувати на тих же видах молока, що і кавовий латте. Але, оскільки матча м’якший на смак, найкраще він поєднується з рослинним молоком невисокої густоти. Це – кокосове, рисове, мигдальне, та й практично будь-горіхове. Смак цього молока не перебиває власний смак матча, тому виходить гармонійний напій.

Порада від нас: тестуйте, адже ніколи не можна знати напевне, яке поєднання молока та матча буде затребуваним у вашому закладі.

Чи потрібні спеціальні аксесуари?

Єдиний критично важливий аксесуар для приготування матча – вінчик. Він може бути бамбуковим (складніший і дорожчий) або електричним (знайомий багатьом ручний капучінатор). Усе! Решта аксесуарів – за бажанням. Так, за допомогою бамбукової ложечки чашаку простіше і швидше відміряти чай, але те ж саме легко проробляється за допомогою кухонних ваг.

Порада від нас: для початку візьміть тільки електричний вінчик. Він стане в нагоді і для матча на воді, і для лате. По-іншому якісно збити матча не вийде. Якщо позиція зміцниться в вашому меню, можна запропонувати матча з «ритуальної» частиною – приготуванням перед гостем з використанням бамбукового вінчика й тявану.

Тут далеко не всі питання, які можуть виникнути у вас в процесі ведення матча до меню. Їх буде набагато більше, з часом розкриються нові деталі. Але, замовляючи матча для закладу у нас, ви отримуєте ще й наші знання на додачу: ми поділимося всім, що знаємо самі, розповімо як продавати, що найчастіше запитують клієнти, дамо розроблені рецепти і поради з приготування. Але головне – забезпечимо прекрасним оригінальним матча за вигідною ціною.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.