Як приготувати Айс Матча

Как приготовить Айс Матча

Відкрито сезон напоїв з льодом, а значить, саме час спробувати приготувати Айс Матча. Якщо в точності витримати вагу інгредієнтів, вийде напій з приємним свіжим смаком, що прекрасно очистить смакові рецептори й підтримає розплавлений мозок.

На щастя, щоб приготувати матча з льодом, не потрібно мати три зірки Мішлен — все гранично просто і на рівні інгредієнтів, і на рівні приготування. Для однієї порції знадобляться наступні продукти:

  • матча — 2 грами (для зеленого і блакитного сорту; для рожевої матча кількість порошку вартує збільшити до 3-х грам, а для жовтої до 4-х);
  • очищена вода — 100 мл;
  • підсолоджувач — його тип та кількість визначається індивідуально;
  • 4 кубики льоду.
  • Покрокова послідовність приготування:

  • Воду необхідно закип’ятити й залишити охолонути на 10 хвилин, щоб при заварюванні її температура не перевищувала 40 градусів.
  • У посуді, який буде використовуватися для подавання напою, змішати матча з водою, а після збивати близько 20 секунд до повного розчинення порошку. Радимо використовувати електричний вінчик.
  • До готового напою додати кубики льоду, прикрасити його збитими вершками і сухим порошком матча. Можна контрастним.
  • Цей рецепт можна назвати базовим для приготування матча з льодом будь-якого виду. І він же буде основою для рецепта айс матча-лате: якщо пізніше захочете побалувати себе вже холодним матча з молоком, просто додайте до переліку будь-яке молоко і збийте його гарненько все тим же електричним вінчиком.

    Є кілька деталей, які допоможуть зробити смак холодного матча виразнішим та використовувати його економно. Завдяки льоду, який буде танути і знижувати концентрацію напою, якість самого чаю не настільки важлива, як у випадку з гарячим напоєм. Тобто, якщо ви звикли пити Матча Церемоніал, в цьому випадку його використовувати не має сенсу — як тільки лід почне танути (а це станеться досить швидко), різниця між ним і, скажімо, Матча для лате, не буде выдчутно помітною. З цієї ж причини ви можете збільшити кількість використовуваного чаю і підсолоджувача, щоб до закінчення чаювання смак напою все ще був яскравим. Але робіть це тільки в тому випадку, якщо ваше здоров’я і поточний стан дозволяють вживати чай з вираженою тонізувальною дією. Та й в цілому, орієнтуйтеся на власні переваги і відчуття в процесі!

    Вгору^

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.