Як приготувати гречаний чай?

Как приготовить гречишный чай?

Одна з важливих переваг гречаного чаю стосується саме його приготування. Для цього не потрібні дорогі й складні в зберіганні спеціальні аксесуари. Або ритуальний посуд, без якого не вийде сформувати потрібну атмосферу і відчути смак чаю на всіх рівнях. Все, що потрібно — сам чай, гаряча вода і будь-яка ємність. Ось чому його можна приготувати навіть на роботі або в поїзді. Але деякі тонкощі та моменти все ж існують і потребують пояснення.

Класичний спосіб заварювання гречаного чаю

Всі необхідні компоненти вже перераховані в попередньому абзаці:

  • гаряча вода — 250 мл
  • гречаний чай — 1 повна чайна ложка
  • За бажання можна додати будь-який підсолоджувач — хоч білий цукор, хоч сироп агави. Смак Ку Цяо такий, що з ним поєднується все, що завгодно. Але з підсолоджувачем радимо не поспішати. Природний смак гречаного чаю не можна назвати надто солодким, але певна солодкість в ньому присутня. І, якщо додати цукор, він може здатися вже приторним.

    Покрокова інструкція щодо заварювання виглядає дуже лаконічною:

  • До звичайної чашки або склянки насипте чайну ложку чаю.
  • Влийте 250 мл гарячої води.
  • Розмішайте і залиште настоятися 5 хвилин.
  • Насолоджуйтесь його унікальним смаком.
  • Але навіть в цьому простому алгоритмі є свої секрети, що дозволять уникнути розчарувань і завжди отримувати ідеально смачний напій. Запам’ятовуйте:

  • Чим гарячіше, тим краще. Сухий гречаний чай — міцний горішок. З ним не працює класична чайна історія з вистиглим окропом, як способом уникнути отримання опіків листя. Тут потрібен саме крутий окріп, щоб заварювання відбувалося швидко і напій був насиченим.
  • Водночас не можна забувати про заварений чай. Його чудовий карамельно-медовий аромат залишається сильним тільки в гарячому вигляді, а в процесі охолодження настою виснажується. Смак же, навпаки, стає насиченішим. Але при повному охолодженні він починає злегка гірчити. Пити його можна, але результат не виправдовує очікувань — Ку Цяо рішуче не любить перезаварювання.
  • Ні водопровідній воді. Якщо інші сорти чаю здатні ховати недоліки води для заварювання, то гречаний чай зовсім не вміє цього робити. Так, у нього характерний приємний смак, але він не настільки насичений, щоб приховати присмак хлорки або солоність, що супроводжується занадто жорсткою рідиною. Ку Цяо, як ніхто інший, потребує фільтрованої або пляшкової води для заварювання.
  • Підсолоджувачі. Зазвичай саме цей сорт радять тим, хто намагається скоротити кількість цукру в раціоні, в тому числі й шляхом вживання від природи солодких напоїв. Але кожна людина по-різному сприймає солодкий смак, тому ми б не радили додавати будь-які підсолоджувачі під час першого заварювання. Спробуйте приготувати Ку Цяо в чистому вигляді, розсмакуйте його ґрунтовно і тільки після цього вирішуйте, чи потрібні якісь добавки.
  • Гречаний чай добре поєднується з молоком, принаймні, тваринним та кокосовим, утворюючи незвичайну, але приємну суміш. Тому з ним також можна експериментувати, готуючи щось типу латте або айс-латте.
  • На цьому всі тонкощі приготування гречаного чаю вичерпуються. Всього 4 елементарних правила та 1 порада відокремлює вас від ідеального на смак і колір чаю.

    Вгору^

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *